Neopreen rubber

Neopreen rubberEKI 260: Neopreen rubber zwart, neopreen volrubber .

Neopreen rubber is goed UV-bestendig en weersbestendig. Het neopreen volrubber wordt dan ook veel buiten toegepast. Neopreen platen worden ingezet bij zware opleggingen die een goede drukverdeling vereisen. Hard neopreen kan ook horizontale verplaatsingen en hoekverdraaiingen opvangen. Het rubber neopreen wordt ook CR rubber genoemd. CR staat voor Chloroprene Rubber. EKI bv levert naast neopreen stroken ook neopreen blokjes, rubber ringen, stansdelen, pakkingen en neopreen plaat. Wij leveren rubber onbelijmd en met één zijde klevend. Neopreen wordt door EKI bv geleverd met korte levertijd.


PRODUCTEN OVERZICHT

Technische gegevens EKI 260:

soortneopreen volrubber  

kleur
zwart

soortelijk gewicht
1400 kg/m³

structuur
hard rubber

uitvoering
onbelijmd, enkelzijdig zelfklevend rubber, dubbelzijdig

diktematen
1mm tot 50mm

breedtematen
6mm tot 1400mm

temperatuurweerstand
-30°C tot +70°C, max 80°C 
hardheid
65° shore A

indrukking maximale belasting33%

drukvastheid
5 N/mm²

treksterkte
6 N/mm²
DIN 53504
scheursterkte
10 N/mm
DIN 53504
rek bij breuk
200%
DIN 53507
verandering hardheid bij 70°C, 72h
+5° shore A

weerstand UV/ozon
matig

weerstand water
goed

toepassingen
Neopreen rubber voor opleggingen bij scheepsbouw, industrie, wegenbouw, afstandhouders, verpakkingen en neopreen blokjes.

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingsgebieden. Wegens de grote verscheidenheid aan producten en toepassingsmogelijkheden kunnen de verstrekte gegevens nimmer als waarborg geïnterpreteerd worden en dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen. De getoonde afbeeldingen zijn louter ter illustratie.