Epdm rubber

Epdm rubberEKI 270: EPDM volrubber, EPDM plaat.

EPDM rubber is goed UV bestendig en weerbestendig. EPDM wordt dan ook veel gebruikt in buitentoepassingen. Hard EPDM wordt ingezet bij zware opleggingen die een goede drukverdeling vereisen. EPDM oplegrubber kan ook goed horizontale verplaatsing en hoekverdraaiingen opvangen. EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. EKI levert rubber in blokjes, EPDM stroken, ringen, stansdelen, pakkingen en platen. EPDM wordt door EKI bv geleverd als onbelijmd en één zijde klevend rubber.


PRODUCTEN OVERZICHT

Technische gegevens EKI 270:

soortEPDM rubber  

kleur
zwart

soortelijk gewicht
1400 kg/m³

structuur
hard rubber

uitvoering
onbelijmd, enkelzijdig zelfklevend rubber, dubbelzijdig

diktematen
1mm tot 50mm

breedtematen
6mm tot 1400mm

temperatuurweerstand
-30°C tot +70°C, max 80°C 
hardheid
70° shore A

indrukking maximale belasting33%

drukvastheid
5 N/mm²

treksterkte
6 N/mm²
DIN 53504
scheursterkte
10 N/mm
DIN 53504
rek bij breuk
250%
DIN 53507
verandering hardheid bij 70°C, 72h
+5° shore A

weerstand UV/ozon
goed

weerstand water
goed

toepassingen
EPDM rubber gebruikt bij binnen en buiten toepassingen als afstandhouders, verpakkingen, blokjes, EPDM ringen en opleggingen. 

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingsgebieden. Wegens de grote verscheidenheid aan producten en toepassingsmogelijkheden kunnen de verstrekte gegevens nimmer als waarborg geïnterpreteerd worden en dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen. De getoonde afbeeldingen zijn louter ter illustratie.